Шубе ли ви е? 7 знака, че сте прекалено предпазливи

0

П редпазливостта е голяма сила, но твърде много предпазливост може да ви спре. Вижте този списък и помислете дали не сте прекалено предпазливи.

1. Над 90 % от това, което пробвате, се получава.

Вероятно не се опитвате достатъчно, което има потенциал да не работи. 

2. Над 90 % от хората, с които се свързвате, ви отговарят.

Вероятно не поемате достатъчно междуличностни рискове. Изследванията показват, че често подценяваме това колко много биха искали другите хора да се чуят с нас.

3. Не съжалявате за нищо, което сте направили през последните шест месеца.

Обмислихте и проучихте всичко толкова внимателно, че не съжалявате за нищо, което сте преследвали. Това обаче може да бъде много изтощително и отнема много време, ако не винаги е било необходимо. Прекаленото проучване и многото мислене имат алтернативна цена.

Източник: iStock/Getty Images

4. Получавате страхотни предложения или съвети, но не ги приемате.

Това се случва в над 30% от случаите, когато получавате страхотни съвети или предложения. Вие сте толкова колебливи, че може би измисляте причини, поради които не можете или не трябва да действате според добрите идеи или съвети, дори когато те биха били много полезни за вас.

5. Винаги избирате по-приглушени версии на това, което всъщност бихте предпочели.

Например, бихте искали да носите по-ярък цвят, да поръчате по-различно нещо за вечеря или да изберете по-рядко име за бебето си. Вие обаче се отказвате от това и избирате по-безопасен вариант. В сценарии, в които вашите вкусове са склонни да бъдат по-авантюристични, това води до рядко избиране на това, което най-много искате.

[img maxh left]50408950[/img]

6. Не съжалявате за много неща, които не сте направили в близкото минало.

Тази точка може да изглежда нелогична. Ако сте прекалено предпазливи, няма ли да съжалявате за много неща, които не сте направили? Може би, но един много предпазлив човек може много лесно да измисли причините, поради които нещата, които не е направил, са били рискови или са имали недостатъци и може така или иначе да не са се получили добре. Когато е минало много време, възприятието ви за тези рискове може да се промени до такава степен, че да съжалявате, че не сте направили нещо в по-далечното минало.

7. Малко хора изглеждат толкова предпазливи като вас.

Дори в големи групи от да речем 40-100 души (например колеги), вие обикновено сте най-предпазливият човек.

Източник: iStock/Getty Images

В допълнение

Числата, дадени в тази публикация, имат за цел да стимулират вашето мислене и са донякъде произволни. Например, ако 99 % от нещата, които опитвате, се получават, това е много силен знак, че сте твърде предпазливи. Ако беше 70 %, това е потенциален знак, че сме умерено предпазливи. Трябва да е доста очевидно как да прецените къде попадате.
Да бъдеш предпазлив е важна сила. Да бъдеш рисков или много приключенски настроен се възхвалява в нашето общество, но предпазливите хора всъщност допринасят много.

Използвайте тази публикация, за да помислите кога предпазливостта може да ви запази, но също така я разпознайте като истинска сила, която вероятно е недооценена от хората около вас.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *