Шолц: Путин никога не е очаквал това

72

Г ерманският канцлер Олаф Шолц каза в петък, че е „разумно да сме подготвени за дълга война“ в Украйна, добавяйки, че съюзниците на Киев ще останат до нея през цялото време.

„Мисля, че е разумно да сме подготвени за дълга война и е разумно да пратим на Путин посланието, че сме готови да останем заедно с Украйна през цялото време и че постоянно ще я подкрепяме“, каза Шолц в интервю за Си Ен Ен.

Германия отново ще произвежда боеприпаси за „Гепард“ заради Украйна

„Наистина важното решение, което трябва да вземем всички заедно, е да кажем, че сме готови да го правим толкова дълго, колкото е необходимо, и че ще направим всичко възможно“, подчерта канцлерът.

Шолц, без да се ангажира с крайна дата за войната, посочи, че единството между украинските съюзници е изненадало руския президент.

„Абсолютно съм сигурен, че Путин никога не е очаквал, че ще има тази обединена Европа и че ще има този обединен свят. Той никога не е предполагал, че трансатлантическото партньорство ще работи толкова добре“, смята Шолц.

Той посочи Съединените щати и тяхната непрекъсната и жизненоважна подкрепа.

„Ние просто го правим заедно с нашите приятели и партньори и особено със Съединените щати“, заяви Шолц, добавяйки, че наистина оценява „силния съюз“ на неговото правителство със САЩ.

„Путин няма да постигне целите си – не на бойното поле и не чрез мир под…

Относно въоръжаването на Украйна Шолц обясни, че германските танкове „Леопрад” ще бъдат разположени „много скоро“ на фронта заедно с обучени войници, но предупреди, че много от партньорите на Украйна не са в състояние да доставят най-модерните модели бойни машини.

„А както знаете, има и голям брой по-стари танкове които ще доставим”, поясни Шолц.

 Канцлерът подчерта необходимостта от „постоянно производство на най-важните оръжия“, включително боеприпаси.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *