Шойгу: 1100 руски жени войници участват във войната в Украйна

4

Н ад 1000 жени войници участват във войната на Русия в Украйна, заяви министърът на отбраната Сергей Шойгу. Всяка трета от тях е наградена с държавни отличия, каза той. Министърът говори за участието на жените по време на конферентен разговор на Министерството на отбраната.

Като цяло в руската армия има повече от 39 000 жени войници. Почти 5000 от тях носят офицерски пагони“, заяви Шойгу, цитиран от ТАСС.

Загубите на украинските въоръжени сили (ВСУ) през февруари са се увеличили с 40% и надхвърлят 11 000 души, каза министърът.

Украйна обяви „голям стратегически успех“ в Бахмут

„Налице е значително увеличение на загубите сред личния състав на Въоръжените сили на Украйна. Само през февруари те са се увеличили с 40 процента в сравнение с януари и възлизат на повече от 11 000 военнослужещи“, заяви Шойгу.

Той подчерта, че приоритет за руските въоръжени сили остава опазването на живота и здравето на личния състав и цивилното население. Руските войски ще продължат да изпълняват задачи в рамките на „специалната военна операция“ в Украйна, каза министърът на отбраната.

Шойгу изтъкна, че Западът, като част от американската стратегия „да сломи Русия със силата на оръжието“, увеличава доставките на оръжия за Киев, но това не води до успех на украинските сили на бойното поле.

„Освобождаването на Бахмут продължава. Този град е важен отбранителен възел на украинските сили в Донбас. Поемането му под контрол ще даде възможност за по-нататъшни офанзивни действия в дълбочина“ подчерта Шойгу.

Той отбеляза и „освобождаването“ на няколко украински населени места в резултат на настъпателните действия на руските сили към градовете Донецк и Купянск.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *