Шефът на F1 за Шумахер: Не го пожелавам и на най-големия си враг

0

Г лавният изпълнителен директор на Формула 1 Стефано Доменикали казва, че не би пожелал състоянието на Михаел Шумахер и на най-големия си враг, като признава, че ситуацията остава „трудна“.

Изминаха почти 10 години от деня, в който легендата на Формула 1 Шумахер, който сега е на 54 години, удари главата си в скала, докато караше ски със семейството си в Алпите, и изпадна в медикаментозна кома за шест месеца, след което се нуждаеше от допълнително рехабилитационно лечение. През последното десетилетие семейството на седемкратния световен шампион предпочита да запази в тайна подробностите за състоянието му, тъй като Шумахер се нуждае от денонощни грижи от страна на любящата си съпруга Корина и екип от медицински специалисти.

Доменикали е работил с германеца във Ферари и в интервю за La Gazaetta dello Sport шефът на Ф1 отбеляза: Това са епизоди, които променят живота ти. „Като че ли вчера се случи инцидентът му в Мерибел“.

„Няма надежда да го видя отново“: Мениджърът на Шумахер сподели разочарованието си

„От уважение към него и семейството му трябва да останем близо до него, тази трудна ситуация остава. Това, което е между мен и семейството, остава лично, но да живееш по този начин в продължение на десет години е нещо, което не би пожелал дори на най-големия си враг.“

Коментарите на италианеца идват само няколко дни, след като бившият мениджър на Шумахер, Вили Вебер, призна, че е загубил надежда да види отново приятеля си.

В разговор с Кьолн Експрес Вебер призна: „Когато сега мисля за Михаел, за съжаление вече нямам надежда, че ще го видя отново. След 10 години няма никакви положителни новини.“

81-годишният Вебер също така обърна внимание на факта, че не е успял да посети Шумахер до леглото му, докато той все още е бил в болница.

„Разбира се, много съжалявам за това и обвинявам себе си.“

Вебер добави:

„Трябваше да посетя Михаел в болницата. Страдах като куче след инцидента му. Това ме удари невероятно силно, можете да си го представите. Но в един момент дойде моментът, в който трябваше да се освободя от Майкъл и да го отпусна“.

„Дори три-четири години по-късно хората, които ме разпознаваха, продължаваха да ме питат: „Ти си бившият мениджър на Шумахер. Как е Михаел? Тогава престанах да се опитвам да обяснявам и си помислих: „Защо никой не пита как съм аз?“. За мен беше ясно: „Е, сега всичко свърши. Тези глупости трябва да излязат от главата ми“.

Жан Тод: Михаел Шумахер вече не е онзи, когото познаваме от Формула 1

Съпругата Корина е въвела правилото „само за семейството“, което гарантира, че никой, освен най-близките на 54-годишния мъж, няма да може да го посещава в имението им край езерото в Лозана, Швейцария. По време на рядка публична изява през юли 2022 г. тя призна, че съпругът ѝ е „различен“ след инцидента.

„Михаел ми липсва всеки ден“, признава Корина, след като приема държавната награда на Северен Рейн-Вестфалия от името на Шумахер.

„Но той липсва не само на мен. На децата, на семейството, на баща му, на всички около него. Искам да кажа, че на всички Михаел липсва, но Михаел е тук. Различен е, но е тук и това ни дава сила, според мен“.

„Опитваме се да продължим да живеем като семейство, както Майкъл го харесваше и все още го прави. И продължаваме да живеем живота си. „Личното си е лично“, както той винаги казваше. За мен е много важно, че той може да продължи да се наслаждава на личния си живот, доколкото е възможно. Майкъл винаги ни е защитавал, а сега ние защитаваме Майкъл“, казва Корина.

По темата

Източник: vesti.bg