Шеметна кариера: Успехите на Морис Робинсън в музиката и спорта

0

А мериканският бас Морис Робинсън е истинска звезда в операта. Пял е на най-големите сцени по света – Метрополитън Опера, „Карнеги Хол”, „Ла Скала”, операта в Сидни и много други. Невероятният му талант го превръща в първия афроамерикански изпълнител, който подписва с голяма класическа звукозаписна компания, пише NOVA. За епизод от неговата кариера разказва филмът „Morris Robinson: The Impossible Dream”, който може да гледате в ефира на Marquee TV – част от ТВ платформата на EON

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM ТУК

Робинсън е роден в Атланта, Джорджия. Той е син на баптистки свещеник. Интересът му към музиката се заражда още в ранна детска възраст. Пее в момчешкия хор на Атланта и посещава училището за сценични изкуства Northside, където постига отлични резултати както в музиката, така и в спорта. Освен че играе във футболния отбор, той е член на градския оркестър и щатския хор. Става първият ученик в историята на училището, на когото е позволено да участва както в хор, така и в бенд. Робинсън е и един от основателите и на училищния госпъл хор.

Спортният му талант пък е отразяван от издания като Sports Illustrated и CBS Sports College Football Today.

През 1991 г. той е поканен да изпее националния химн на NBA All-Star Game в Северна Каролина.

Открий магията на изкуството с Marquee TV!

Marquee TV – част от абонаментните пакети на EON, е богата и разнообразна библиотека със съдържание. Ще откриете над 500+ заглавия с разнообразно съдържание, което включва различни изкуства – театър, балет, опера, класическа и модерна музика, документални филми и още много други. Предлага лесен достъп до световноизвестни продукции, ексклузивно съдържание и специални предложения, които не могат да бъдат намерени в други платформи в България.

По темата

Източник: vesti.bg