Шани Никол Лук е мъртва, намериха част от тялото ѝ

3

М омичето с двойно германско и израелско гражданство, отвлечено от „Хамас“ на музикалния фестивал на 7 октомври и показано в Газа от палестинската групировка, е мъртва, съобщи израелското правителство, цитирано от „Ройтерс“.

„Наистина съжалявам да съобщя, че получихме новини, че Шани Никол Лук е била убита и е мъртва“, посочи израелският президент Ицхак Херцог пред германския вестник „Билд“.

„Това, което видяхме на границата между Израел и Газа е отвъд погрома. Видяхме клане“, подчерта той.

„Момиче, върни се! Момиче, ела в прегръдките ми”

Двайсет и три годишната Лук бе сред тези, взети за заложници от „Хамас“ по време на смъртоносното нападение срещу израелските военни и цивилни на 7 октомври, при което загинаха 1400 души, предимно мирни жители.

„Хамас“ не е коментирал случая с Лук и за момента не е ясно при какви обстоятелства е настъпила смъртта ѝ. Германското правителство потвърди днес, че германски гражданин е загинал, но не даде повече подробности. 

Израел: „Хамас“ държи най-малко 229 заложници в Газа

Близък на загиналата съобщи пред „Ройтерс“, че е намерена част от човешко тяло, чието ДНК съвпада с това на Лук. Първоначално семейството е смятало, че тя е жива, но е ранена, когато е била отвлечена от музикалния фестивал, но сега смята, че е била убита същия ден, вероятно застреляна в главата, съобщи германската телевизия Ер Те Ел.

„Поне не е страдала“, каза майка ѝ Рикарда Лук пред германската телевизия.

В Газа днес имаше масирани артилерийски и въздушни удари, след като израелските войски, подкрепени от танкове, навлязоха в палестинския анклав, което предизвика нови международни призиви за защита на цивилните.

Източник: vesti.bg