Чатботът Google Bard вече говори и на български

0

Google обяви актуализации за чатбота Bard, които да му дадат още възможности. Сред тях е и функция да чете, пише и говори на български език.

Потребителят просто трябва да отвори чатбота и да започне да пише на български. Bard веднага ще отговаря, като в отговорите ще има бутон с говорител, чрез който може да ги прочете и на глас.

Ботът автоматично ще сменя езика и ще отговаря на друг, в зависимост от това на какъв език въвежда потребителят. За сега може да се въвежда само писмен текст. Bard поддържа 40 езика.

ChatGPT отчита първи спад на интереса на хората

Има и опция за преглеждане на няколко различни отговора на един и същи въпрос или задача. Също така потребителят може да промени стила, като поиска той да е по-кратък, по-дълъг, по-професионален или по-небрежен. Функцията за управление на стила засега е само на английски, но се очаква скоро да бъде пусната и за другите езици.

Google предупреди да се внимава с чатботовете

Европарламентът прие регулациите за AI

Bard може да анализира и снимки, които потребителят изпраща като линкове. Точността на разпознаването на обектите варира значително, но и самият бот предупреждава редовно, че все още е експериментален и се учи.

Тим Кук: AI ще е важен, но все още има проблеми

IBM очаква да замени 30% от служителите си с AI

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Източник: vesti.bg