Христо Проданов, БСП: В новия бюджет няма никакви реформи

В новия бюджет има повече пари за повече системи, но няма никакви реформи и това което и както е харчено досега, ще продължи по същия начин – това заяви в студиото на „Още от деня“ Христо Проданов, депутат от БСП.

„Всяка година ние повишаваме бюджета на НЗОК – тази година е над 8 млд.лв. В същото време имаме картина на намаляващо население – т.е. по-малко население, повече пари за здравеопазване, и нищо не се променя. А болниците не трябва да са търговски дружества. Не може държавните болници да участват в търгове за лекарства, а да освободиш частните болници да купуват на каквито искат цени, а да ги плаща Здравната каса.“

По думите му, увеличаването на доходите е изключително нужно на България, защото трябва да догонваме средните европейски доходи, а и това е начинът да се стабилизира икономиката, хората да живеят по-добре и да накараме младите, които избягаха от България да се върнат и да създават семейства тук.

„Гарантираното финансиране на проектите на общините е нещо хубаво за тази година и ние го подкрепяме. Това е полезно в две направления – ще създаде работни места и ще съживи икономиката, а също ще подобри инфраструктурата и живота на хората.“

По отношение демонтирането на Паметника на Съветската армия, Проданов смята, че той трябва да бъде възстановен – обезопасен, ремонтиран и оставен на същото място.

Вижте целия разговор във видеото

Източник: bntnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *