Христо Иванов: Това е пътят към разпада

0

Т ова управление няма алтернатива. Емоциите след една или друга среща винаги могат да бъдат изведени пред скоби. Но това е пътят към разпада. Разпад, който е невъзможен по една проста причина, че няма алтернатива. Какво, ще отидем на още едни избори? И какво очакваме да се случи на тях?

Това каза пред БНР съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов, депутат от ПГ на ПП-ДБ.

Денков: Напрежение между ГЕРБ и ПП-ДБ ще има през целия живот на този кабинет

„Големи предизвикателства, но и големи възможности има пред нас – реално можем да осигурим влизането на страната и в Шенген, и в еврозоната, реално трябва да стартираме прилагането на мерките за Плана за възстановяване. Това са големи възможности пред страната и тя може да се обнови и модернизира много сериозно. Пред лицето на тези императиви трябва това управление да го изградим, колкото и да е трудно. Това е наша отговорност, да не занимаваме хората с емоциите си. Да осигурим за един период стабилизация на страната. Трябва да има разбиране от всички страни, че не можем да продължаваме както досега. Да покажем на обществото, че разбираме, че с досегашните корупционни практики трябва да се разделим. Това създава допълнителна трудност в управлението“, коментира съпредседателят на „Демократична България“.

Христо Иванов: Няма проблем ангажиментите с ГЕРБ да са писмено фиксирани

Tой определи съвместно управление на ПП-ДБ с ГЕРБ-СДС като „съвместно управление по необходимост – историческа и много сериозна“ и уточни, че в основата му е английският израз – „Да се съгласим, че няма да се съгласяваме“:

„Възраждане“: Дели ни седмица от пълното унищожаване на демокрацията в България

„Много ясно да знаем кои са онези наистина важни неща за страната, по които трябва да намираме съгласие. Запазвайки разбиране, че извън тях ние ще си останем опоненти. В процеса на това управление дано да успеем да преодолеем и голямата разделителна линия, свързано с невъзможността да разрешим проблемите на корупционното овладяване на държавата след 1989 г., да започнем да решаваме и този проблем. Тогава ще настъпи може би пълна нормализация и политическите опоненти ще могат да се сближат в по-голяма степен. Това трябва да се случи, защото иначе тектоничните разделения в България ще продължат“.

„С плаващи мнозинства това управление няма да оцелее“, подчерта Иванов.

Източник: vesti.bg