Христо Иванов: Демокрацията е разговор между несъгласни, вотът ни казва, че ще се наложи да се научим да водим този разговор

0

Р езултатите от тези избори препотвърждават онова, което знаем от доста време – обществото ни е силно разделено и това е сериозен проблем. Освен проблем обаче, това е и възможност да започнем да съшиваме прокъсаната тъкан на това общество. Защото демокрацията е разговор между несъгласни. Вотът на гражданите ни казва, че ще се наложи да се научим да водим този разговор. Това заявява в коментар във Фейсбук Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България“, която се яви на предсрочните парламентарни избори в коалиция с „Продължаваме промяната“. Той благодари на всички партньори, с които са обединили сили, предаде БТА.

Радвам се, че показахме как можем да работим в единодействие,

като екип, и можем да дадем на избирателите си алтернативата, от която имат нужда. Доказахме, че можем да бъдем пътят към решението, а не част от проблема“, посочва още Иванов.

„Благодаря на всички, които днес дадоха гласа си и не оставиха съдбата на България в ръцете на безразличието“, коментира също той.

От пресцентъра на „Продължаваме промяната – Демократична България“ съобщиха по-рано тази вечер, че ще коментират изборните резултати след паралелното преброяване, като уточняват, че това няма да бъде в рамките на деня.

С целия пост на Христо Иванов може да се запознаете тук:

По темата

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *