Хамас съобщи, че държи в плен над 100 души

0

В исокопоставен член на Хамас съобщи, че палестинското движение държи в плен над 100 души след безпрецедентното си нападение срещу Израел, предаде Асошиейтед прес.

След нападението на Хамас: Намериха 250 тела на музикален фестивал в Израел

Муса Абу Марзук каза това пред арабскоезичната медия „Ал Гад“. Освен тях се твърди, че и радикалната палестинска групировка „Ислямски джихад“ държи над 30 души.

При атаката си срещу Южен Израел въоръжени бойци отведоха в Газа десетки пленници, включително жени, деца и възрастни. Точният им брой не беше ясен, докато двете групировки не направиха съобщенията си. Израелската армия заяви само, че има „значителен“ брой отвлечени, но не даде повече подробности.

Шокиращи видеа с пленени израелски войници и цивилни се появиха в интернет

На израелска територия все още има палестински нападатели, които продължават да действат след предприетите от ислямисктата групировка Хамас мащабни атаки в Израел, съобщи говорител на израелската армия, цитиран от ДПА.

„На територията на Израел все още има вражески сили“, каза той снощи, около 36 часа след началото на атаката, която започна от ивицата Газа. Част от проникналите на израелска територия бойци са убити, но някои все още са на терен, добави говорителят.

Спешно среднощно заседание на Съвета за сигурност на ООН

В последните часове продължават боевете в района на границата. В няколко града хората отново трябваше да се скрият заради ракетни нападения от Газа.

Снощи армията даде указания на жителите на две населени места в пограничния район да не напускат домовете си „заради ситуацията със сигурността“.

„Намираме се в разгара на война“, каза говорителят. Израелските военновъздушни цели са в пълна готовност да атакуват цели в ивицата Газа, добави той.

Евакуираните българи от Израел разказаха за преживяното

За последните няколко часа над 50 изтребителя са унищожили около 120 цели на движението Хамас, което е обявено за терористична организация от ЕС, САЩ и Израел, според изявлението.

„Хамас докара голямо бедствие на ивицата Газа“, заяви говорителят и добави, че групировката е отговорна за стотици жертви. „Десетки“ вражески бойци са заловени, посочи той.

Източник: vesti.bg