Футболната асоциация на Англия няма да подкрепи възможността за увеличаване на броя на мандатите на Александър Чеферин

Футболната асоциация на Англия няма да подкрепи възможността за увеличаване на броя на мандатите на президента на УЕФА Александър Чеферин, което би позволило на словенеца да управлява европейската футболна централа и след 2027 година. Новината бе съобщена от британските медии часове преди провеждащия се днес в Париж Конгрес на УЕФА.

Решение за промяна на член 69 ще означава, че частният първи мандат, който Чеферин изкара от септември 2016 година, няма да се брои към официалните три мандата от по четири години, които предвижда правилникът на УЕФА.

Предложението за още един мандат за Чеферин вече доведе до сътресения на най-високо ниво в УЕФА и оставката на техническия директор на централата Звонимир Бобан. Дълги години хърватинът бе един от най-близките съюзници на Чеферин.

От Футболната асоциация на Англия обаче са готови да подкрепят повечето от останалите предложени промени, като в тях влиза и увеличаването на женското представителство в Изпълнителния комитет на УЕФА.

Според британската информационна агенция ПА решението на ФА не е вот срещу самия Чеферин, а по-скоро „принципна позиция“.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Източник: bntnews.bg