ФИБА спря правата на бившата баскетболна националка Теодора Динева

Международната баскетболна федерация (ФИБА) наложи наказание на българската баскетболистка Теодора Динева, като наложи забрана на доскорошната национална състезателка за участие във всички дейности на централата или свързани с нея такива, съобщиха от БФ Баскетбол.

Санкцията вече влезе в сила и е до 25 октомври 2026 година, а причината е нарушаване на Етичния кодекс и интегритет, както и заради участие в залози.

От българската федерация уточниха, че са били в сътрудничество и комуникация с ФИБА от началото на разследването на случая до получаване на официалното решение.

„Федерацията подкрепя политиката на ФИБА и няма да толерира дейности, противоречащи на принципите на феърплея и честната игра, като ще продължи да предприема действия в борбата с нерегламентираните залози.

Във връзка с други продължаващи разследвания, ФИБА и БФ Баскетбол напомнят на всички играчи, треньори, съдии и лицензирани от федерацията лица, че все още могат да докладват, ако имат информация за нарушения. Неспазването на това ще доведе до санкции дори ако не сте замесени в нарушението, което сте пропуснали да докладвате“, се казва още в официалното становище на БФ Баскетбол.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Източник: bntnews.bg