Участниците в стажантската програма на Vivacom се срещнаха лице в лице с главния изпълнителен директор

1

Даваме неограничени възможности на младите хора да придобият практически опит в реална работна среда и да обогатят своите знания, споделя Малина Чавдарова пред „Мениджър“. Тя е директор „Човешки ресурси“ във Vivacom от началото на 2023 г. Тя има над 16 години опит в HR, придобит в рамките на компанията, и е започнала кариерата си като стажант.

Как се развива юбилейното издание на лятната стажантската програма на Vivacom? 

Лятната ни стажантска програма е в разгара си и по повод юбилейното 20-о издание тази година дадохме още една възможност на участниците в нея за едно ново и интригуващо изживяване – лична среща между стажантите от цялата страна и главния изпълнителен директор на Vivacom – Николай Андреев. По време на срещата те имаха възможност да споделят впечатленията си от компанията и екипите лично на него, да споделят върху какви проекти са работили. Но, най-интересната част за тях беше възможността да му зададат всичките въпроси, които ги вълнуват. Николай Андреев от своя страна им разказа повече за своя личен опит през годините, как се справя с предизвикателства и кои са били моментите, които са му помогнали да учи най-много и да се изгради като професионалист. Не на последно място той им даде и полезни съвети как да учат и да взимат най-положителното от всяка една ситуация, да не губят своя ентусиазъм и позитивизъм и да влагат цялата си енергия във важните неща, с които се захващат. Обратната връзка от тази среща е много положителна и обмисляме да я въведем като постоянен модул в програмата.

Главният изпълнителен директор на Vivacom - Николай Андреев
Главният изпълнителен директор на Vivacom – Николай Андреев Източник: Личен архив

Има ли други новости и каква е обратната връзка, която получавате от участниците в стажантската програма до момента?

През юни и юли посрещнахме общо 50 стажанти в 20-ото юбилейно издание на програмата. Всички те преминаха серия от специални обучения свързани с работата в корпоративния свят и по-специфично в света на технологиите. А вече работят и активно по своите проекти заедно с менторите си и колеги от различните екипи.

От края на юли интегрирахме и изцяло новия модул в стажантската програма – 360-градусовата ротация. Той дава възможност на стажантите да опознаят по-добре работата на цялата компания, а не само на отдела, в който са кандидатствали. Веднъж седмично всеки стажант отива в друг отдел, където получава специална задача, която трябва да изпълни. Стажантката ни в Човешки ресурси, например, до момента е била в Маркетинг, Център за управление на мрежите, а в следващите седмици ѝ предстоят още предизвикателства в ИТ, Международни продажби, Снабдяване и други.

За първи път въвеждаме такъв модул и това, което много ни радва е отличната обратна връзка, която получаваме от стажантите за тази нова възможност.

Какво прави вашата стажантска програма по-различна и предпочитана от младите хора?

Нашата стажантска програма е най-дългогодишната ни инициатива за развитие на млади хора. За изминалите 20 години тя се превърна в среда, която дава възможност за развитие на талантливите и мотивирани младежи, които имат интерес към технологиите. Програмата ни има няколко ключови цели, които следваме неотлъчно.
На първо място даваме неограничени възможности на младите хора да придобият практически опит в реална работна среда и да обогатят своите знания. На второ място, по време на стажа, черпят опит от вдъхновяващи ментори и изграждат мрежа от контакти в телеком сектора. И на трето, но не по важност, участват в реални проекти, които имат пряко отношение върху ежедневната ни дейност като компания, което дава възможност на всеки стажанти да се изгради като специалист в света на телекомуникациите. Благодарение и на двата нови модула – 360-градусовата ротация и личната среща с главния изпълнителен директор – стажантите получават цялостна представа за динамичния, иновативен и интригуващ свят на Vivacom, докато опознават и изключителните професионалисти и страхотни хора, които работят в компанията. 

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *