Украйна удари щаба на руския Черноморски флот

278

С лужител на руската окупационна служба в анексирания Крим съобщи, че украинска ракетна атака е поразила щаба на руския Черноморски флот.

„Щабът на флота е ударен при вражеска ракетна атака“, заяви Михаил Развожаев, губернатор на най-големия град на полуострова Севастопол, цитиран от АФП.

Русия е свалила 22 украински дрона, има щети по военновъздушна база в Крим

„Всички оперативни служби са насочени към мястото. Информацията за пострадалите се уточнява“, написа той.

Развожаев съобщи също, че в центъра на града е паднал шрапнел.

Украинска ракетна атака предизвика пожар в корабостроителницата в Севастопол

Губернаторът предупреди за възможно повторно нападение срещу щаба на Черноморския флот.

„Възможна е нова атака. Моля, не пътувайте до центъра на града. Не напускайте сградите. Всички, които се намират в близост до щаба на флота – при звука на сирената да се придвижат към укритията“, написа той в канала си в Телеграм.

Отломките след ракетната атака срещу щаба на Черноморския флот са разпръснати на стотици метри, голям брой линейки са на път към мястото на извънредната ситуация. Това съобщава кореспондент на ТАСС от мястото на инцидента.

Какво става в Севастопол, препълнени болници с руски войници

Щабът на Черноморския флот се намира в историческия център на Севастопол, като в близост до него има много граждански обекти.

„Работи се по потушаването на пожара в щаба на флота. Моля, запазете спокойствие. Ситуацията е под контрола на службите за спешна помощ“, поясни Развожаев. По първоначална информация има поне един руски военнослужещ в неизвестност.

Руските сили отблъскват атаки на Украйна срещу Крим

Междувременно губернаторът на анексирания полуостров Сергей Аксьонов обяви, че руските системи за противовъздушна отбрана са свалили още една крилата ракета над полуострова.

Малко по-късно руското министерство на отбраната съобщи, че са били свалени пет украински ракети.

„Пет ракети бяха свалени от противовъздушната отбрана. Историческата сграда на щаба на Черноморския флот е понесла щети при атаката. Според наличната информация е бил убит един военнослужещ“.

Информацията на руското министерство на отбраната не може да бъде потвърдена по независим начин.

Срещу доставчиците на интернет в Крим е предприета безпрецедентна кибератака. Това съобщи междувременно в Телеграм Олег Крючков съветник на кримския губерантор.

„Безпрецедентна кибератака срещу доставчиците на интернет в Крим. Отстраняваме прекъсванията на интернет на полуострова“, написа Крючков.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *