Украйна повреди тежко ключов мост в Крим

31

П овредите на моста Чонхар, който свързва континента с Крим, са по-сериозни от очакваното и в момента той не е годен за употреба, според назначения от Русия временно изпълняващ длъжността ръководител на Херсонска област Владимир Салдо.

„За съжаление, мостът е много по-сериозно повреден, отколкото първоначално смятахме. Той ще е негоден за движение през следващите 15 до 20 дни, може би повече“, заяви Салдо пред руската държавна телевизия „Россия-24“, предава Си Ен Ен.

Украински удар нанесе щети на мост, свързващ Крим с Херсонска област

В четвъртък руските власти съобщиха, че четири ракети „Сторм шадоу“ са били изстреляни по моста Чонхар, който свързва контролираните от Русия части на южната Херсонска област на Украйна с полуостров Крим, който Москва обяви за анексиран от Украйна през 2014 г.

Кримските власти обявиха по-рано, че мостът, който е от решаващо значение за Русия за транспортиране на войски, боеприпаси и оборудване към и от полуострова, ще бъде напълно функционален след максимум две седмици.

Шойгу към Запада: Това ще доведе до незабавни удари

Салдо призна, че повреждането на моста ще затрудни доставките, тъй като ще трябва да се използва друг, по-дълъг маршрут през Армянск и Перекоп, който е по-близо до украинските позиции.

Източник: vesti.bg