Украински наблюдател: Русия създаване впечатлението за офанзива

7

К ъм втората половина на ноември руското командване засили щурмовете в някои райони, създавайки впечатление за някакво голямо настъпление по цялата фронтова линия, въпреки че това не е така, каза военно-украинският политически наблюдател Александър Коваленко, на когото се позовава агенция УНИАН.

Украйна съобщи за атака с дронове по Одеска област

„Най-опасната зона на тяхното настъпление беше, е и си остава Авдеевка. В други райони не е по-лесно, но там функционалната обстановка на противника е малко по-различна“, отбеляза той.

В района на Авдеевка руснаците се опитват да се придвижат по лявата страна на железопътната линия, без да успеят да се закрепят напълно от дясната страна, пише Коваленко. Според експерта в района на Купянск руските войски се опитват да овладеят господстващите височини, но всичките им щурмове на този етап завършват с неуспех. В района на Бахмут подновените вълнообразни атаки от руснаците буквално посяват полетата с труповете на нашествениците, но системният характер предполага, че в редица посоки местното командване е получило заповеди за настъпление.

„Цялата бойна линия се съживи през последните седмици и интензивността на действията се катализира от командването на руските войски в опит да се изследва слабо място в отбраната на украинските отбранителни сили и да се представи успех на това място като вид победа, епично постижение“, каза Коваленко. Той е убеден, че окупаторите не разполагат напълно с пълна информация за възможностите на украинските войски. В същото време той прогнозира, че поне до Нова година интензивността на атаките на руските войски няма да намалее. 

Източник: vesti.bg