Украинка за думите на Радев: За мен това е покъртително

4

„За мен това е покъртително, честно ви казвам. Това просто ме отчайва. Да чувам такива думи от президента на България. Това означава, че президентът на България нито подкрепя официалната политика на Европейския съюз, нито подкрепя официалната политика на НАТО. А ние знаем, че България е член на тези световни организации, което според мен е плашещо и за самите организации“. 

Така в „Интервюто в Новините на NOVA“ Олена Шопова, която представлява и сдружението на украинските организации в България „Мати Украйна“ и координира неговата дарителска кампания, коментира думите на президента Румен Радев, че „Украйна настоява да продължи да води тази война, но сметката ще се плаща от цяла Европа“. 

На въпрос как да спре войната в Украйна Олена Шопова отговори:

„Мир се постига най-лесно. Господин Путин да изтегли своите войски от Украйна и мирът ще настъпи. Президентът Радев се е срещал с президента Зеленски. Говорил е дълго и нашироко за дипломатическо решение на въпроса, но не съм чула да е предложил дипломатическо решение. Той е пропуснал много добра възможност да заяви на света своята теза, как може да се приключи тази война. Зеленски е отговорил на господин Радев с това, че не е възможно да преговаряш с луд, какъвто е Путин, и това наистина е така“.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *