Удариха мафията във властта в Албания

0

Д ържавната полиция и Специализираната прокуратура (СПАК) на Алабания проведоха мегаоперация в няколко града на страната през последните часове, започвайки от вечерта на 26 юли.

Бизнесмени, бивши полицаи, прокурори и членове на престъпни групи се озоваха с белезници, съобщава БГНЕС.

Операциите включват акции в Тирана, Шкодра и Кукъс, след като държавната полиция и СПАК са попаднали на следа в резултат на повредата на комуникационното приложение „SKY“.

Разбиха печатница за евро на албанската мафия в Пловдив

Чрез публикация в социалната мрежа Фейсбук Бала заяви, че тази значима операция е „ясно отражение на волята на нашите правоохранителни органи да атакуват престъпността в целия й спектър и да изведат владението на държавата на друго ниво в правния ред в Република Албания“.

Той изрази пълна увереност, че укрепването на сътрудничеството между правоприлагащите органи и общата борба за изчистване на центровете на престъпността ще изведат Албания на друго ниво на върховенството на закона.

Олтион Бистри беше назначен за специалист в дирекцията за масови престъпления, като стана началник на операциите, задача, която той пое през февруари миналата година. През есента на 2021 г. Олтион Бистри беше на служба в полицията в Лежа, докато по-рано оглавяваше и полицията в Дуръс. Бистри беше и началник комисар в Тирана.

По време на тази операция полицията арестува и Астмер Билал в Шкодра. Билал е известен като част от групата „Байра“ в Шкодра и доскоро беше в затвора.

Източник: vesti.bg