Тържествен водосвет за празника на София

0

З намето на Столичната община бе издигнато на пилоните пред храм „Света София“ в столицата по повод 17 септември – Денят на София. 

На церемонията присъстваха председателят на парламента Росен Желязков, който прие рапорта на почетния караул на Националната гвардейска част, вицепрезидентът на България Илияна Йотова, кметът на София Йорданка Фандъкова, председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, политици, общественици и граждани. 

Фандъкова: Не допуснахме големите кризи да се превърнат в кризи за София

Тържествен водосвет бе отслужен от свещеници от Българската православна църква.

Тържествен водосвет за празника на София

По-рано през деня се проведе тържествена сесия на Столичния общински съвет. 

Днес София е различен град, заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова в своето слово на тържеството.

„Честит празник на вярата, надеждата и любовта. Честит празник на любимата София“, заяви Фандъкова пред присъстващите на тържеството. 

Голям празник е! Имен ден имат…

„В този празничен ден бих искала да се обърна с огромно „благодаря“. Благодаря ви за доверието, то ми даде увереността и силата да ръководя развитието и промяната на града вече 14 години. Благодаря и за подкрепата, тя ми даваше смелостта да започна големи проекти един след друг, защото София трябваше да догони, да изпревари и нямаше време за губене. В това темпо на работа вие бяхте най-верните ни партньори. Усетихме какво е да живеем в град, в който всяка година се строи и реновира, и това безспорно изморява. Заедно наложихме скорост на промяната, каквото градът ни не познаваше“, обърна се Фандъкова към гражданите на града. 

„Най-хубавото е, че всички сме забравили какво беше, когато започнахме. Няма нищо по-мотивиращо и от добрите думи, и от критиките. В работата са необходими и двете. Уверена съм, че не бихте позволили нито на агресията, нито на популизма да ръководят бъдещето на нашия град. За управлението на град е нужен характер, а не двоен морал“, каза още тя в словото си. 

По повод празника председателят на парламента Росен Желязков прие рапорта на почетния караул на Националната гвардейска част. Тържествен водосвет бе отслужен от свещеници от Българската православна църква.

Източник: vesti.bg