Тупак Шакур: Кратка история на най-голямата легенда на хип-хопа

0

Т упак Амару Шакур, известен още като Тупак, завинаги промени начина, по който хората гледат на хип-хопа.

Той е роден на 16 юни 1971 г. в Бруклин, Ню Йорк. Родителите му са били много активни и са участвали в движението на Черните пантери, което оформя начина, по който Тупак възприема обществото и неговите вътрешни механизми. В ранна възраст се премества в Балтимор и посещава училища по изкуствата, където танците и поезията са част от основните предмети. За да почетем великия Тупак, ето някои интересни факти за него, които всеки трябва да знае.

Тежки времена

Тупак не се страхува да рапира за трудностите на живота на улицата като млад афроамерикански рапър. Той споделяше истории за това какво е да живееш в неговия квартал, докато няколко пъти е имал сблъсъци с полицията. Неговата откровеност дори му донесе роля в киното. Играе главната роля във филма „Juice“, а по-късно излиза документален филм, посветен на живота му.

Отличиха Тупак Шакур със звезда на Алеята на славата

Носител на много таланти

Тупак също беше изключително трудолюбив и пишеше и говореше от сърце и душа. Заради възпитанието си той има много текстове, които произтичат от образованието и историята му и които по-късно ще повлияят на милиони хора по света. През 1997 г. той печели наградата за любим рап/хип-хоп изпълнител на Американските музикални награди.

Просветеният

Какво отличава Тупак от другите хип-хоп изпълнители по онова време? Той споделяше истински преживявания с истински хора. Хората вникваха в занаята му и го оценяваха за неговата суровост и способността му да остане верен на музиката и на себе си.

Наследството му продължава да живее

Въпреки краткия живот на Тупак Шакур, споменът за него продължава да живее завинаги в сърцата на неговите фенове и колеги рапъри. Кендрик Ламар е силно вдъхновен от живота на Тупак и продължава да разказва за последствията от реалния живот и справянето с тях и дори за схватките с полицията. Голяма част от днешния хип-хоп е силно повлияна от дядовците на хип-хопа като Биги, Тупак и други. Те са оригиналните хип-хоп изпълнители, които са имали само визия и добър набор от гласни струни, за да споделят историите си.

По темата

Източник: vesti.bg