Тръмп: Байдън ни води към Трета световна война! Това не е ли безумие?

7

П резидентът на САЩ Джо Байдън с политиката си към Украйна може би тласка човечеството към Трета световна война. Това мнение изрази бившият американски лидер Доналд Тръмп в своята социална мрежа Truth Social.

„Ако следите и разбирате ходовете, които Байдън предприема по отношение на Украйна, [ще видите, че] той систематично, но може би несъзнателно, ни тласка към това, което скоро може да се превърне в Трета световна война. Това не е ли безумие?“, написа Тръмп в социалната си мрежа Truth Social.

10 от най-абсурдните изказвания на Доналд Тръмп

Говорейки на митинг във Флорида в понеделник, той каза, че ако бъде преизбран на поста ръководител на американската администрация, веднага ще се обади на руския лидер Владимир Путин и украинския президент Володимир Зеленски и ще организира среща за разрешаване на ситуацията около Украйна възможно най-скоро.

САЩ – крайъгълен камък за военната помощ за Украйна

„Същата вечер, когато разбера за победата си, ще се обадя на двама души – Зеленски и Путин – и ще им кажа: „Трябва да се срещнем. „Гарантирам, че мога да разреша всичко“, заяви Тръмп. „Ще сключим споразумение в рамките на 24 часа“.

Президентските избори в САЩ ще се проведат през ноември 2024 г. На 15 ноември 2022 г. Тръмп обяви, че ще издигне отново кандидатурата си на президентските избори.

По темата

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *