Тръмн: Това е намеса в изборите

9

П реди да влезе в съдебната зала в понеделник, Доналд Тръмп заяви, че гражданското дело срещу него, заведено от главния прокурор на Ню Йорк, е част от опит да се навреди на кампанията му, предаде БГНЕС.

„Това е свързано с намеса в изборите, просто и ясно“, коментира Тръмп: „Опитват се да ми навредят“.

Твърденията на Тръмп за намеса в изборите са същите нападки, които той отправи срещу всичките четири наказателни обвинения срещу него.

Преди да влезе в съдебната зала в Ню Йорк в понеделник, Тръмп нападна главния прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс, както и главния прокурор на Манхатън Алвин Браг и Министерството на правосъдието, свързвайки гражданския иск срещу него в Ню Йорк с наказателните обвинения срещу него.

„Това, което имаме тук, е опит да ми се навреди на изборите“, категоричен е Тръмп. „Причината да ми бъде повдигнато обвинение е, че се кандидатирах за изборите в САЩ“.

Съдебният процес за измама, който е една от няколкото съдебни битки срещу 77-годишния Тръмп, може да доведе до забрана на бившия президент да прави бизнес в щата Ню Йорк.

Главният прокурор на щата Ню Йорк Летиша Джеймс настоява за 250 млн. долара неустойки и отстраняване на Тръмп и синовете му от управлението на семейната империя.

След това Тръмп отново ще бъде изправен пред щатски съд в Ню Йорк, този път по обвинения в плащане на пари за „мълчание“ на порнозвезда, а по-късно и пред федерален съд във Флорида, където е обвинен в неправилно боравене с класифицирани документи след напускането на поста.

Накрая той ще трябва да отговаря и по щатските обвинения в Джорджия, където според прокурорите Тръмп незаконно се е опитал да промени в своя полза резултатите от изборите в южния щат през 2020 г.

Източник: vesti.bg