Трети ден протест на КНСБ: Синдикатът се среща с политическите сили в НС

В третия ден от протеста на КНСБ ръководството на синдиката започна срещи с политическите сили в Народното събрание, на които излага исканията си. Първите разговори бяха с парламентарните групи на ПП-ДБ и ДПС.

Подробности вижте във включването на Вера Александрова

От КНСБ настояват да поставят исканията си преди второто четене на бюджета, така че да получат възможност те да бъдат обсъдени. Получиха уверение, че ще бъдат поканени на среща в Министерство на финансите още следващата седмица.

„Добрата новина е, че оценяват това, че от общото искане за 1 милиард и 100 милиона, 700 милиона от тях вече са включени в бюджета. Дори част от тях са реално инициатива на ПП-ДБ конкретно, а не на синдикатите. Това, което се разбрахме със синдикатите и поемаме като ангажимент от ПП-ДБ, е началото на следващата седмица бюджетната комисия, членовете на нашата ПГ ще направим среща с министъра на финансите и ще търсим възможности в рамките на трите процента дефицит, без раздуване на разходната част, за търсене на максимално справедлив ръст на доходите“, изтъкна Венко Сабрутев, ПГ на ПП-ДБ.

Трети пореден ден протести пред парламента, организирани от КНСБ

„Исканията на синдикатите ги намираме за справедливи, за добре обосновани. Те са за около 305 млн. Дори бих казал, че са подходили държавнически, и не са се разположили в зоната на популизма. Повечето от тях са за издръжка и ние бихме ги подкрепили, разбира се, след внимателно разглеждане. Може би единственото нещо, което ни спира е, че те ще бъдат за сметка на капиталовите разходи“, каза Йордан Цонев, ПГ на ДПС.

За днес са насрочени срещи и с депутатите от ГЕРБ-СДС и „БСП за България“.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Източник: bntnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *