Траур в Сумска област: Масивна руска атака в Харков

Европейският съюз ще реши дали да признае президентските избори в Русия след вота. Брюксел обаче няма да признае резултатите от гласуването в завзетите украински области.

Ситуацията на фронта – Украйна изчерпва боеприпасите си и членовете на НАТО не правят достатъчно, за да помогнат на Киев, заяви генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг.

Съюзниците от НАТО трябва да увеличат доставките на оръжия и боеприпаси за Украйна, допълни Столтенберг. Украинците не изпитват недостиг на смелост, а на боеприпаси, каза още той.

„Това е критичен момент. Ще бъде тежка историческа грешка да се позволи на Путин да надделее. Не можем да позволим на авторитарни лидери да се измъкнат чрез използване на сила“, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Две трети от гражданите на страните от НАТО искат подкрепата за Украйна да продължи, съобщи още генералният секретар.

Масивна руска атака порази телевизионна и радио инфраструктура в Харковска област. Москва атакува с дронове и ракети ЕС-300. Осем къщи в град Лозова са разрушени, засегната е и болница в село в областта.

„Беше страшно. Имахме късмет, но сме на успокоителни. Вземаме валериан“, допълни Серхий Кириченко, жител на Харков.

Днес и утре е обявен траур в Сумска област. Спасителни екипи все още издирват хора под развалините на жилищен блок в Суми след руска атака с дронове Шахед. Най-малко трима души загинаха.

Две са жертвите на украинска атака срещу руския Белгород. Руската ПВО е свалила осем украински ракети, изстреляни срещу града.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Източник: bntnews.bg