"Това не е обикновена война. Чакахме смъртта всяка секунда"

4

Още 19 българи от ивицата Газа се прибраха у нас. С полет от Италия до летище София се върнаха вкъщи и трите деца, които бяха в неизвестност. Те се издирваха в района, в който падна бомба, предаде NOVA.

Само преди 15 дни желанието на Таер да види трите си деца изглеждаше невъзможно.

За семейство Алшарафи 4 ноември се превръща в датата, която ще запомнят и ще празнуват след години.

Откриха живи трите българчета, които бяха в неизвестност след експлозия в Газа

„Не мога да опиша колко се радвам. Най-накрая ги видях, слава Богу, че са добре. Просто нямам думи! Най- накрая си дойдоха! Много съм благодарен на нашето посолство, на посланика, на всички хора, които помогнаха“, каза Таер Алшарафи.

Башар на 7 г., Зен на 5 г., Мохамед на 6 месеца и майка им Ясмин са спасени. От днес повече няма да броят бомбите над главите си. Но със сигурност дълго ще помнят дните във войната.

Българско семейство търси майка с три деца в Газа

„Изморена съм от всичко. От липсата на вода, ток, от фосфора. Бомбардираха навсякъде. Беше ужасно! Бяхме потънали в тъга и чакахме смъртта. Постоянно. Всяка секунда. Сега, сега съм добре и благодаря на всички“, заяви Ясмин Алшарафи.

Сахар и 3-месечното ѝ бебе също са спасени.

Първите евакуирани от Газа българи вече са в България

„Това не е обикновена война. Това е катастрофа. Бях с бебето си там. То заслужава по-добър живот. Тръгвах, връщах се, лутах се, нямаше място, където сме в безопасност. Понякога дори не можех да плача. Усещаха стараха по цялото си тяло. Дори не можех да вървя от страх“, споделя тя.

По темата

Източник: vesti.bg