Това е същият вертолет, който кръжеше над плаж

3

Х еликоптер „Робинзон” е паднал край село Гърмен. Частната машина е била наета от Югозападното държавно предприятие в петък сутринта, за да пръска селскостопански култури. На борда е бил само пилотът.

За „Денят на живо“ по NOVA NEWS авиационният инспектор Ангел Борисов сподели, че загубата на радиовръзка може да се дължи на две неща.

„Отказ на самата радиовръзка на устройствата или просто загуба на радиовръзката от пилота. Но тъй като вече почти един ден няма връзка с него, ние можем да разсъждаваме в две направления. Вертолетът може да се намира кацнал някъде без радиовръзка, но би трябвало пилота през това време по някакъв начин да уведоми службите за издирване и спасяване, и неговата фирма. Това е същият вертолет, който преди време кръжеше ниско над плаж на Черноморието и хвърляше листовки, така че другата версия е да е извършил ново нарушение“, коментира Борисов.

Хеликоптер се разби край Гърмен

„Всеки вертолет може да се приземи, когато му откаже двигателя. Няма нужда от писта като самолетите, може да го направи и на поляна. Естествено, ако пилот е извършил необходимите действия, винтът минава в ротация и авторотация, всичко от тук нататък зависи от действията на пилота. При погрешни действия, е възможно при опит за кацане и да се разбие. Известието, че е загубена връзка е дошло много късно“, смята Борисов.

Източник: vesti.bg