Това е индийският вариант на G-Class, но с 10 места

0

Force Motors е индийски автомобилен производител, основан през 1958 г. като Bajaj Tempo Motors. Настоящото име е от 2005 г. Компанията специализира в търговски автомобили, но продава също пътнически модели като Trax Cruiser и Gurkha.

Но автомобилът, който виждате на снимките, представлява Trax Cruiser с различна предница, а десетте седалки в интериора гледат напред, а не са разположени странично като в 13-местния оригинал.

Ако прозвището на G-Class е „Кубчето”, то Citiline спокойно може да се нарече „Правоъгълникът”, който може да превозва 10 човека. На този пазар това е особено важно. Иначе визуалната връзка с прословутия германския модел е ясно видима в профил, особено в дизайна на вратите.

Източник: Force Motors

Друга прилика между двата модела е в произхода на двигателя, дизеловият 2,6-литров 4-цилиндров мотор е взет от Mercedes. Генерира потентните 90 к.с. и 250 Нм, „вързан” е към 5-степенна ръчна скоростна кутия. Подобно на G-Class, индийският модел също е изграден на рама.

Citiline е класифициран като MUV (Multi-Utility Vehicle), а не SUV. Force Motors са монтирали 15-инчови джанти на този огромен автомобил, чиято дължина е 5120 мм. Междуосието му е 3050 мм, широк е 1818 мм, височината е 2027 мм.

Повече за индийското „Кубче” четете на автомобилния сайт CarMarket.bg

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *