Тирове, натоварени със стока за Австрия, чакат с дни по границите

3

П овече от 24 часа десетки български камиони, натоварени със стока за Австрия, не могат да минат нашата граница на „Дунав мост II“, тъй като не ги пускат. За това алармират от Камарата на автомобилните превозвачи. 

Представител на камарата обясни, че проблемът е възникнал на 5 януари. „Колеги от цяла България се обадиха, че са им спрели камионите на границата в цялата страна“, заяви Петко Ангелов.

Служителите на митниците обяснили на шофьорите, че такива нареждания са получили. 24 часа над 100 камиона са стояли блокирани. „Не дадоха да се върнат камионите и прибраха документите на шофьорите на границата“, обяснява още той. 

Според думите на Ангелов им е било обяснено, че австрийските товари са спрени заради ситуацията, в която се намира България, свързана с шенгенското пространство. 

Ситуацията на „Дунав мост II“ показва 5-километрова колона от камиони. Натоварените машини се движат, но изключително бавно. „Чакам от приблизително 2 часа. Подготвил съм се за не по-малко от 12 часа. Много е. В четвъртък трябва да разтоваря и няма да успея“, каза Иван, шофьор. 

Повече гледайте във видеото.

Източник: vesti.bg