"Те ще нападнат. Те ще дойдат и ще се опитат да ни съборят"

0

М инистерството на отбраната в Москва съобщи, че руските щурмови части водят боеве в Западен Бахмут, последната част от обсадения украински град, все още намираща се под контрола на силите на Киев, предаде Ройтерс.

„Вагнер“ окончателно са завладели района на жп гарата в Бахмут

Украинските и руските сили се сражават от месеци за източния украински град, от който до голяма степен са останали само развалини. Министерството не даде повече подробности за актуалния развой на битката.

Киев заяви, че руските войски са постигнали някои успехи в ожесточените сражения за Бахмут, но добави, че украинските сили владеят положението.

Въпреки предупрежденията на САЩ: Украйна защитава Бахмут

„Решенията се вземат в зависимост от военната целесъобразност“, написа в социалната мрежа Telegram украинският заместник-министър на отбраната Анна Маляр.

Във видеообръщение президентът Володимир Зеленски заяви, че Киев активно подготвя нови части, които предстои да се появят на фронта. Зеленски и други официални представители отдавна обещават Украйна да започне настъпление.

За щурма на Бахмут Русия в значителна степен разчита на силите на частната военна компания „Вагнер“, чийто командир Евгений Пригожин изрази безпокойство от възможна украинска контраатака.

Зеленски: Украйна изцяло е съсредоточена върху отвоюването на окупираните територии

„Днес убиваме тези, които са обучени в Украйна, но тези, идващи от Германия, ще бъдат технологично образовани“, каза той в аудиозапис, разпространен в Telegram от неговата пресслужба. Очевидно той има предвид украинците, които ще бъдат обучавани в Германия на американски танкове „Ейбрамс“, предоставени от САЩ.

„Западът е предоставил над 230 танка и 1500 други бронирани машини. Дори само това стига за оказване на сериозна съпротива.“

Пригожин предвижда, че Украйна ще удари, когато земята изсъхне след пролетните дъждове, тъй като в момента калта по украинските полета е много трудно проходима за военната техника.

„Те ще нападнат. Те ще дойдат и ще се опитат да ни съборят, а ние трябва да се съпротивляваме“, каза той.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *