Терзиев установи некачественa маркировка на площад „Св. Александър Невски“

4

К метът на София Васил Терзиев е инспектирал ремонта на площад „Св. Ал. Невски“ след подаден сигнал за некачествено положена маркировка, съобщи самият той в своя Facebook профил.

„След сигнал за некачествено полагане на маркировка на площад „Св. Александър Невски“ инспектирах района и на място се срещнах с изпълнителния директор на „Трейс Груп Холд“ АД и с ръководителя на обект ЦГЧ-Зона 4. На срещата присъстваха и представители на строителния надзор и на направление „Обществено строителство“ в Столичната община“, написа Терзиев.

„На място установих, че маркировката е положена върху кални и прашни участъци и, както виждате от снимките, може да бъде изтрита с едно движение. От компанията ме увериха, че поемат ангажимент да отстранят и коригират забележките“, казва той.

„Бях изненадан и от това, че линията за незрящи завършва в паркинга. Това e абсолютно недопустимо и съм сигурен, че може да бъде направено изрядно, щом в други градове в Европа е възможно“, смята Терзиев.

„За съжаление обаче, разбирам, че при започването на проекта през 2017 г. не са направени опитни участъци на обекта, каквито са добрите европейски практики“, коментира той.

„Един от важните за мен приоритети продължава да бъде качествено изпълнение на ремонтите в София и от първия път. Аз и екипът ми ще информираме гражданите за развитието на този казус“, завършва Терзиев.

Източник: vesti.bg