„Таймс“ за OneCoin: Беше напът да се превърне в най-голямата измама

1

Б ританският вестник „Таймс“ помества голяма статия по повод присъдата от 20 години затвор на дясната ръка на „криптокралицата“ Ружа Игнатова, която продължава да е на свобода, докато жертвите на техните измами продължават да са изправени пред плащане на огромни сметки и дори пред смъртни заплахи, съобщи БНР.

Като дясна ръка на скандалната българска криптокралица, британският финансов анализатор Себастиан Грийнууд се радваше на луксозен живот с дизайнерски дрехи, частен самолет, недвижими имоти и дизайнерски часовници, пише „Таймс“. 46-годишният Грийнууд от Лондон и Ружа Игнатова – бляскава българска гражданка, завършила Оксфорд, съосноваха фалшивата криптовалута OneCoin, която беше напът да се превърне в най-голямата измама в света

Сурово наказание за съучастник на криптокралицата Ружа Игнатова

Тази седмица, когато той беше осъден на 20 години затвор от американски съд за схемата „Понци“ за 4 милиарда долара, жертвите му казаха, че все още страдат, изправени са пред смъртни заплахи и дебели сметки.

Неговата партньорка в престъплението Игнатова, наречена „Изчезналата криптокралица“ в популярен подкаст на Би Би Си, е в списъка на десетте най-издирвани на ФБР и остава на свобода, като се твърди, че е използвала връзки с мафията, за да избяга от полицията.

Човекът на криптокралицата: Мистерията около Ружа Игнатова и Ирина Дилкинска

Сред техните жертви е 53-годишната Дженифър Макадам, която написа книга за преживяването си, озаглавена „Дяволската монета“, която ще се превърне във филм. Кейт Уинслет трябва да играе Дженифър Макадам и я е посетила на чаша чай в дома ѝ в Глазгоу. Миналият месец Макадам трябваше да отмени представянето на книгата си, след като получи смъртни заплахи. Сега тя е мишена за мафиотските фигури, замесени в измамата, след като стана защитник на други жертви.

Българка е екстрадирана от България в САЩ заради участие в криптоизмамата „OneCoin“

„Не мисля, че Себастиан е получил достатъчно дълга затворническа присъда. Говорила съм с хиляди негови жертви, включително група от 33-ма мъже, които казаха, че са били на прага на самоубийство заради загубите си“, казва Макадам пред Таймс.

Тя припомня, че е вложила всичките си 9 000 паунда, цялото наследство от баща ѝ, а приятели и други членове на семейството са вложили още 250 000 паунда. И споделя, че разбирайки за измамата, ѝ е прилошало, но е решила открито да говори по случая.

По темата

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *