Тагарев: „Миротворец“ не представлява заплаха за никого

1

„Миротворец“ е неправителствен сайт и той не представлява заплаха за хората, включени в него.

Това стана ясно от изказване на министъра на отбраната Тодор Тагарев след приключването на днешното заседание на Министерски съвет, предаде БГНЕС.

Тагарев подчерта, че сайтът „Миротворец“ не е бил отделна тема на разговор между него и „госта ни от миналата седмица“, визирайки посещението на генерал-майор Кирило Буданов – началникът на Главно управление „Разузнаване“ на Министерство на отбраната на Украйна.

България и Украйна изясниха въпроса с „Миротворец“

На въпрос дали споделя оценките, че този сайт не представлява заплаха за хората, които са включени в него, министър Тагарев заяви:

„Да, споделям ги напълно. Това е неправителствен сайт. Някаква група граждани, които изказват неудовлетворение от начина на поведение и пропаганда от страна на друга група граждани, които накърняват интересите на Украйна и поддържат руските позиции в този конфликт. Това има комуникативни проблеми, както и много от действията на журналистите в списъка“.

Министъра на отбраната коментира и вчерашната си среща с държавния глава, като посочи, че „ние сме длъжни да работим с президента институционално заедно“.

„Близо два часа дискутирахме проблемите, които имаме в областта на сигурността и развитието на армията, както и потенциалните решения“, посочи Тагарев, уточнявайки, че това не е първата им среща.

Украйна обясни пред МВнР за „Миротворец“

Той се надява, че ще има регулярни срещи с президента, защото има доста въпроси, по които се издава президентски указ по предложение на МС.

„А те се готвят от министерството на отбраната и се внасят от министъра на отбраната. Например за назначенията на висшите военни длъжности. Най-нормалното нещо е да се срещаме и да търсим съгласие за решаването на проблемите“, заяви Тагарев.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *