Съдът ще гледа мярката на шофьора, който блъсна и уби 15-годишен шофьор

Съдът ще гледа мярката на 37-годишния шофьор, който в събота вечерта прегази на пешеходна пътека в центъра на София 15-годишния Филип.

Мъжът е шофирал с над 2 промила алкохол в кръвта и с 80 километра в час. Стана ясно и че е имал 5 предишни нарушения на пътя, едното от които отново за шофиране в нетрезво състояние. Той ще бъде съден за причиняване на смърт, след умишлено нарушаване на правилата за движение по пътищата.

След поредната смърт на пътя, протестиращи снощи се събраха пред Министерството на вътрешните работи, в близост до мястото, където беше прегазено 15-годишното момче. Те настояват за справедливост и по-строг контрол на пътя.

Междувременно, премиерът свика извънредна среща по проблемите на пътната безопасност в Министерския съвет. В нея освен институциите, които имат отношение по темата, бяха поканени и представители на прокуратурата, Националното сдружение на общините, Столичната община, народни представители и родители на загинали в катастрофи. Беше обещано и да се работи за допълнителни законови промени и мерки, с които да се спре чувството за безнаказаност сред нарушителите на пътя.

Източник: bntnews.bg