Съдът остави в ареста бившия полицай Валентин Христов заради случая "Локорско"

Софийският градски съд остави в ареста бившия граничен полицай Валентин Христов – последният от задържаните заподозрени за смъртта на 18 мигранти в камион край Локорско.

Съдът мотивира решението си близо час. В съдебната зала стана ясно, че обвинението срещу Христов се крепи основно на свидетелски показания. Той е обвинен за участие в организирана престъпна група за трафик на мигранти с организатор Виктор Кузмов, който също е задържан.

Собственикът на камиона е разказал пред разследващите, че полицаят и още няколко души са идвали заедно на оглед няколко пъти преди сделката. Предоставени са записи от охранителни камери и аудиофайлове, които са запечатали момента около купуването на камиона.

Вижте разказа на последния задържан във връзка с камиона край Локорско Валентин Христов

Според прокуратурата Валентин Христов е осигурил техническата поддръжка, също така е купил дървения материал и е участвал в изглаждането на тайниците в камиона. Обвиняемият разказа, че докато е бил в Гърция, е уведомен от близките си, че е издирван, а след това сам се е свързал с окръжния прокурор на Бургас.

Адвокатът на Валентин Христов обясни, че той сам е решил да се прибере у нас. Полицаят бе задържан на границата с Гърция, но според защитата е имал намерение да съдейства на разследването.

Източник: bntnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *