Съдът в Монтана насрочи дело за касиране на изборите в Габровница

Административният съд в Монтана насрочи на 6 ноември дело за касиране на изборите за кмет в Габровница. Репортаж на БНТ от 1 ноември показа как член на секционна комисия в монтанското село зачертава бюлетини от общия куп за общински съветници.

Образувано е административно дело №682 oт 2023 година срещу ОИК-Монтана по жалба на Ваня Младенова, която е втори по гласове кандидат за кмет на село Габровница. Съдия-докладчик по делото Бисерка Бойчева. Делото е насрочено за 6 ноември от 10:30 ч.

Пред БНТ Ваня Младенова заяви, че при броенето на гласовете за кметове на село Габровница в СИК е имало редица нарушения, като това, че спечелилият изборите кандидат Рангел Иванов от Партия на зелените, е попълнил сам протокола на секцията.

Освен това Ваня Младенова твърди, че бюлетините, с които е гласувано за опонента ѝ не са били щателно проверени за пропуски и грешки, които биха ги направили недействителни. Според нея в чувала с бюлетините за избор на кмет на село Габровница има със сигурност една, в която е гласувано с черен химикал.

Автор: Светлин Балкански

Източник: bntnews.bg