Съдът във Варна потвърди четири присъди за убийство край търговищкото село Ралица

0

А пелативният съд във Варна потвърди осъдителната присъда на Окръжния съд в Търговище спрямо четирима подсъдими, извършили в съучастие убийство през 2021 г. в землището на с. Ралица, съобщиха от държавното обвинение в крайморския град.

Дженгиз М., който е извършил престъплението при опасен рецидив, ще бъде лишен от свобода за 16 години. Баща му Диан М. е с 15-годишно ефективно наказание. Юлиян Р. и Р. О. към момента на деянието са били непълнолетни, но са разбирали свойството и значението на извършеното и са могли да ръководят постъпките си. Наложеното на наказание „лишаване от свобода“ на Юлиян Р. е в размер на пет години и четири месеца, а на Р. О. – една година и два месеца. Дженгиз и Диан трябва да заплатят солидарно на двамата наследници на починалия сумата от общо 100 000 лв. – обезщетение за причинените им неимуществени вреди.

Жестоко убийство в Търговищко

Защитниците на четиримата обжалваха първоинстанционната присъда, като поставиха под въпрос виновността им. В хода на въззивното производство бяха събрани допълнителни доказателства, които помогнаха за изясняване на фактите. Проверяващата инстанция прие, че с действията си четиримата подсъдими са осъществили престъплението. Безспорно и за настоящия съдебен състав убийството е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин, посочват от съдебната институция. 

Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

 Жертва на тежкото деяние бе 51-годишен мъж, жител на търговищко село Ралица. Докато гостувал в дома на свои познати, той бил нападнат от подсъдимите. Те му нанесли побой, след което го натоварили в автомобил и го отвели извън селото. На 24 март 2021 г. тялото на мъжа е намерено край пътя между селата Ралица и Давидово.

По темата

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *