Стрелба и смразяващи заплахи срещу Меси в родния му град

0

Н еизвестни откриха стрелба по супермаркет в Росарио, родния град на звездата на световния футбол Лионел Меси. Местните медии съобщават, че магазинът е собственост на семейството на съпругата на Меси Антонела Рокуцо, а неин братовчед е управител на супермаркета.

Криминалният инцидент е станал около 3 часа сутринта, когато двама души на мотор са спрели пред магазина и са изстреляли 14 патрона по неговата фасада. Извършителите са оставили и заплашителна бележка за Меси, написана на ръка. В нея пише: „Меси, чакаме те. Хавкин е наркопласьор, няма да те предпази“.

Спортните събития, белязали 2022 година

Според радио Кадена 3 става въпрос за Пабло Хавкин, настоящият кмет на Росарио. Месните власти разследват случая, като се твърди, че може би извършителите изнудват Меси за пари. Никой не е пострадал при стрелбата, като основните щети са по металната решетка на магазина.

„Това нападение е толкова зловещо, че подозирам всички версии, включително и че е извършено от престъпна групировка“, коментира кметът Пабло Хавкин, който тази година ще се бори за преизбиране на поста. „Ясно е, че е много лесно да се нарани Росарио и не получаваме никаква конкретна помощ. Президентът е на половин час път оттук. Аз съм кмет на града, нямам власт над службите за сигурност. Когато поисках да ги ръководя, не ми позволиха“, допълни той.

В Росарио има криза с престъпността от години заради сблъсъците между бандите за разпространение на наркотици, както и между футболни фенове. В последното десетилетие Росарио се превърна в основен център в Аржентина за наркотрафик, което води и до ръст на тежката престъпност. В града се извършват пет пъти повече убийства, отколкото в страната, като само от началото на година са извършени 50 убийства.

Меси притежава огромно имение в покрайнините на Росарио, но в момента живее в Париж.

Източник: vesti.bg