Страни от цял свят договориха нови глобални правила за работа с химикали

3

С трани от цял свят се споразумяха на конференция в германския град Бон за нови глобални правила за безопасна работа с химикали, предаде ДПА.

С аромат на животинска урина: Какво съдържат фалшивите парфюми

Представители на множество държави, организации на гражданското общество, междуправителствени организации, представители на бизнеса и служби на ООН, събрали се на петата Международна конференция за управление на химикалите, обсъждат новите правила от понеделник.

„Производството на химикали се увеличава бързо. Поради това е крайно време да ограничим глобалното замърсяване“, заяви днес германската министърка на околната среда Щефи Лемке. „Успяхме да се договорим прогресивни цели и ефективни стъпки за безопасно управление на химикалите в световен мащаб“, добави тя.

В обща декларация участниците в конференцията се ангажираха да направят работата с химикали по-безопасна в световен мащаб и постепенно да преустановят употребата на най-опасните от тях, когато това е възможно. В повече държави например ще бъде въведена система за класифициране и етикетиране на химикалите и ще бъде създаден фонд за насърчаване на безопасното боравене с химикали. 

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *