Стотици автори на научна фантастика използват чатботове

0

А мериканско списание за научна фантастика съобщи, че е забранило стотици автори, след като е получило множество истории, написани от чатботове с изкуствен интелект (ИИ), предаде Франс прес. 

Откриха тъмната страна на чат бота ChatGPT

Нийл Кларк, главен редактор на списанието за научна фантастика и фентъзи „Кларксуърлд“ (Clarksworld),  съобщи на последователите си в Туитър, че е забранил повече от 500 автори през февруари заради „машинно генерирани материали“.

Преди появата на инструменти с изкуствен интелект като Чат Джи Пи Ти (ChatGPT), които могат да пишат текст на свободен език и в различни стилове, списанието е забранявало едва „шепа“ автори всеки месец, най-често заради плагиатство, отбелязва Кларк.

Microsoft: 71% от хората одобряват умния алгоритъм

„Нашите правила гласят, че не искаме произведения, написани или подпомогнати от изкуствен интелект“, казва редакторът. „Авторите, които прибягват до това, ни се надсмиват. Едно квадратче за отбелязване във формуляр няма да ги спре. Те просто лъжат“, допълва той.

Кларк признава, че все още няма решение на проблема.

Възходът на тези инструменти с изкуствен интелект поражда различни опасения, особено по отношение на плагиатството и измамите на изпити.

По темата

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *