Сторми Даниелс обяви, че не иска Тръмп да лежи в затвора

6

С торми Даниелс заяви, че е „абсолютно“ готова да свидетелства в наказателния процес срещу Доналд Тръмп в Ню Йорк, каза тя в интервю за Пиърс Морган, цитирано от CNN.

Това са първите ѝ коментари, откакто Тръмп пледира „невинен“ по 34-те предявени му обвинения, едно от които е за фалшифициране на документи с цел укриване на „пари за мълчание“, платени на бившата порнозвезда Сторми Даниълс. 

Тръмп след ареста: Рейтингът ми никога не е бил по-висок, събрах 10 млн. долара

„Да ме извикат и да ме поставят на свидетелската скамейка, легитимира моята история и това коя съм аз. И ако не го направят, ще бъде все едно ме крият“, каза Даниелс в интервюто, излъчено в четвъртък пред TalkTV’s.

„Така хората автоматично биха си казали „О, тя не е добър свидетел, тя не е надеждна.“

„Значи няма съмнение, че ако ви помолят да свидетелствате, ще свидетелствате?“, попита Морган Даниелс.

Как обвинението помага на Доналд Тръмп

„Абсолютно“, категорична бе тя.

Във вторник Тръмп пледира „невинен“ по 34-те обвинения, които му бяха повдигнати в наказателния съд в Манхатън. Прокурорите заявиха, че престъпленията са извършени като част от схема за прикриване на финансови средства, изплатени на Даниелс в дните преди изборите през 2016 г., за да прикрият афера, която тя каза, че е имала с Тръмп.

Тръмп отрече предполагаемата афера. Даниелс не е обвинена в никакви нарушения.

В интервюто, излъчено в четвъртък, Даниелс също каза, че не смята, че Тръмп трябва да излежава присъда в затвора, ако бъде осъден по делото.

34 обвинения ще бъдат повдигнати срещу Доналд Тръмп

Обвиненията, повдигнати срещу бившия държавен глава, носят присъда от една до четири години, въпреки че ако бъде признат за виновен, Тръмп може да бъде осъден на пробация.

„Специфично за моя случай, не мисля, че за тези престъпления той заслужава да бъде лишен от свобода“, каза бившата порнозвезда в интервюто.

Даниелс описа как се почувствала, когато в видяла Тръмп в съда във вторник: „Кралят е детрониран, той вече не е недосегаем“.

„И никой не трябва да бъде недосегаем. Няма значение каква е длъжностната ти характеристика, дали си президент или не. Трябва да носиш отговорност за действията си“, каза тя.

Въпреки че Даниелс не е свидетелствала пред голямото жури, което разследва схемата за тайните финансови средства, още през тя каза през 2021 г., че „не би искала нищо повече от това да бъде интервюирана като част от разследването“.

След обвиненията срещу Тръмп: Къде изчезна Мелания?

Тогава Даниелс посочи, че нейният адвокат е бил в контакт със следователи, както и че е имала срещи с тях по други въпроси. Тя подчерта, че ако бъде помолена да разговаря със следователи или с голямото жури, ще „им каже всичко, което знае“.

През 2018 г. Даниелс написа книга, която разкрива предполагаемата афера с Тръмп, като тогавашният ѝ адвокат каза, че книгата има за цел да докаже, че нейната история за отношенията ѝ с бившия държавен глава е истиана.

Даниелс разкри още в интервюто си,  че заплахите, насочени към нея от поддръжници на Тръмп сега са „много по-конкретни и сериозни, отколкото са били в миналото“.

Източник: vesti.bg