Столична община гласува да вземе "Герена" от държавата

С пълно единодушие Столичният общински съвет гласува прехвърлянето на стадион „Георги Аспарухов“ и още два столични стадиона от държавна в общинска собственост. Това се счита за поредна крачка към придобиването на „Герена“ от Левски чрез дългосрочна концесия, което би позволило изграждането на нов стадион за „сините“.

С 46 гласа „за“ и нито един „против“ и „въздържал се“ СОС гласува придобиването на „Герена“, стадион „Септември“ и стадион „Юнак“. Сега предстои да стане ясно дали държавата ще се съобрази с решението на СОС и ще прехвърли въпросните имоти.

Вносители на доклада са кметът на Столичната община Васил Терзиев, председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров, съвместно с председателите на комисиите по спорт и икономика – Димитър Шалъфов и Прошко Прошков.

В края на февруари чрез целево създаденото проектно дружество „Стадион Георги Аспарухов“ ЕАД, ПФК „Левски“ АД внесе официално до Областна администрация София и Министерство на младежта и спорта, заявление за стартиране на процедура по учредяване на безвъзмездно право на строеж на стадион „Георги Аспарухов“.

В началото на февруари Левски учреди дружество „Стадион Георги Аспарухов“ ЕАД, 100% собственост на ПФК „Левски“ АД.

„Целта на новоучредената организация е да работи активно за подобряване на цялостната инфраструктура на клуба, включително и за реализиране на най-важната стъпка, свързана с развитието на „Левски“, а именно: изграждане или цялостна реконструкция на футболен стадион, отговарящ на високите стандарти и очаквания на сините привърженици. Наш приоритет, в тази посока, е на първо място, да извършим всички възможни, законови действия, чрез които любимият ни клуб да получи пълните права да инвестира, управлява и развива стадион „Георги Аспарухов“ в дългосрочен план“, написаха тогава „сините“.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Източник: bntnews.bg