Станислав Балабанов: Президентът, ако иска да има правителство, да връчи мандата на ИТН

Задавам си въпроса – имаме ли въобще държава? Това, което наблюдаваме последните дни е ужасяващо – заместник главният прокурор иска охрана, защото главният прокурор ще прави опити да го убива. Това са абсурдни неща и призоваваме да спрат и да излезе фактология, за да се види кой е прав. Това коментира в „Още от деня“ Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ по повод „войната“ в прокуратурата през последните дни.

По думите му няма работещи институции. Според него трябва да се търси реформа на съдебната система, за да има промяна.

„Нужно е политическо време, за да видим реформирана система и ИТН сме готови да извървим този път“, добави той.

Той отбеляза, че идеята за експертно правителство е добра формула, за да се даде възможност на правилните хора да свършат работата.

„Безусловна подкрепа няма да дадем за правителство с ГЕРБ. Защото ние не постигнахме никакви практични и ясни разговори по отношение на програми, приоритети, срокове. Затова беше необходимо за още разговори с детайли, а не да се бърза емоционално вчера“, смята Балабанов.

Той посочи, че ИТН в този парламент, с 11 души, прави всичко възможно, за да покаже на българските граждани, че въпреки че са най-малката политическа партия в момента, ИТН показва какъв трябва да е подходът в политиката.

„Президентът, ако иска да има правителство, да връчи мандатът на ИТН. Всеки друг вариант, който избере, може би ще тласне държавата към поредни избори“, допълни Балабанов.

Вижте целия разговор във видеото.

Източник: bntnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *