Станимир Стоилов: Бих работил в някой от големите клубове в Гърция

Българският футболен треньор Станимир Стоилов заяви, че има интерес да работи в някой от големите гръцки клубове.

56-годишният Стоилов за последно беше на кормилото на Левски, но на 8 април напусна „сините“ заради различия с клубното ръководство.

През миналата седмица в гръцки медии се появи информация за интерес към специалиста от страна на Арис Солун, но в последствие от клуба отрекоха за преговори с българина.

„Наскоро напусках Левски и търся ново футболно предизвикателство в кариерата си. При определени условия гръцкият футбол е среда, в която бих работил. Ако получа предложение от голям отбор от страната, бил го разгледал с интерес“, коментира Стоилов за местното издание SDNA.

Станимир Стоилов има солиден треньорски опит зад граница. Той стана четири пъти поред шампион на Казахстан с Астана в периода 2014-2017 година, като изведе отбора и до участие в групите на Шампионската лига през сезон 2015/2016 и в групите на Лига Европа през 2016/2017. Преди това той беше наставник и на кипърския гранд Анортозис от декември 2010 до септември 2011 година.

Стоилов на два пъти води националния тим на България, първо временно от април до юни 2007 година, а след това и за постоянно от началото на 2009 до септември 2010 година. Той е бил селекционер и на Казахстан за 12 месеца от януари 2018 година.

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Източник: bntnews.bg