Сръбският Мондо спечели баскетболния турнир в памет на Ваня Войнова

Младите баскетболистки на сръбския тим Мондо спечелиха седмото издание на турнира в памет на една от най-великите и обаятелни спортистки в историята на България Ваня Войнова.

Сръбкините вдигнаха купата, след като на финала в зала „Триадица“ надиграха испанския Фуенлабрада с 41:31. Представителките на Мондо поведоха още в първата четвърт с 16:6, на почивката преднината им бе 20:12, след което без проблеми запазиха лидерството си до края.

В спора за бронзовите медали родният Славия победи категорично Спорт тим Неготино от Северна Македония с 69:29.

Призьорките бяха поздравени и отличени от заместник-министъра на младежта и спорта Даниела Дашева, от президента на БФ Баскетбол и предложен за служебен спортен министър Георги Глушков, както и от още легенди на българския баскетбол.

В последните три дни традиционният вече турнир отново събра у нас представители на елитни школи в европейския баскетбол. Надпреварата бе създадена преди седем години по идея на „София – европейска столица на спорта“, БФ Баскетбол и БК Славия, като всяка пролет тази надпревара се явява отлична възможност нашите млади таланти при девойките да премерят сили със своите връстнички от водещи европейски държави.

Крайно класиране на баскетболния турнир за девойки за Купа „Ваня Войнова“ 2024:

1. Мондо Баскет (Сърбия)
2. Фуенлабрада (Испания)
3. Славия (София)
4. Спорт тим Неготино (Северна Македония)

Последвайте нашия канал „Спорт по БНТ“ във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Източник: bntnews.bg