Срутване на мост в ремонт в Гърция уби един човек и рани други осем

1

С рутването на мост в ремонт уби един човек и рани други осем, съобщиха гръцките власти. Пожарната каза, че е била извикана малко след обяд местно време, когато част от мост се срути в Патра, в района на Проастио по пътя за столицата Атина. Осем ранени са изпратени в болници, а един човек е загинал при срутването, съобщиха от противопожарната служба.

Бетонен мост в Индия се срути за втори път (ВИДЕО)

Около 35 пожарникари с 12 коли, както и дронове и специални спасителни автомобили бяха изпратени на мястото на инцидента. Говорителят на противопожарната служба Василис Ватракоянис каза, че движението по моста е затворено от 20 юли „поради разрушенията на долния прелез“ от съоръжението.

Причините за срутването на моста, който свързва пристанище Патра на полуостров Пелопонес в югозападна Гърция с Атина, не са ясни. Ефтимиос Лекас, президент на Организацията за защита от земетресения, каза пред телевизия ERT, че мостът е имал проблеми със стабилността, които са били известни на властите. Реставрационните работи започнаха през 2021 г. на стойност над шест милиона евро, твърди телевизията.

Източник: vesti.bg