Сред светлини и възгласи на обожание: Моника Белучи пристигна в Солун

0

И талианската актриса Моника Белучи е в южната ни съседка по повод 24-тия Международен филмов фестивал в Солун, предадоха гръцките медии. 

Пред най-старото солунско кино „Олимпион“ на площад „Аристотел“ снощи, малко преди 23:00 часа, паркира луксозна кола, чиято задна врата се отвори точно над постлания за случая червен килим, пише електронното издание на гръцкия в. „Вима“.

Дългоочакваната италианска звезда беше посрещната сред светлини и възгласи на обожание. 

Белучи отвърна, поздравявайки с ръка и изпращайки въздушна целувка. 

Зрителите вече бяха заели местата си в киносалона за прожекция на филма „Мария Калас: Писма и спомени“ на французина Том Волф и гърка Янис Димолицас. 

Актрисата бе посрещната с бурни аплодисменти.

„Това, което ще видим днес, определено не е документален филм за Мария Калас. Днес ще гледаме документален филм за Моника Белучи, Моника, която, ако искате, въплъщава Мария чрез своите писма“, обясни гръцкият режисьор Димолицас.

„Не искам да казвам твърде много за филма, ще го откриете сами. Както всички знаете, Гърция е дълбоко, дълбоко, дълбоко в сърцето ми. Много ви благодаря“, каза от сцената Белучи.

Утре вечер тя отново ще се върне на същото място по повод прожекцията на филма „Малена“, за да ѝ бъде връчена почетната награда „Златен Александър“ за цялостния ѝ принос към киното от организаторите на Солунския филмов фестивал.

Снощната прожекция на филма за оперната дива Мария Калас се реализира в рамките на честванията на настоящата „Година на Мария Калас“, тъй като през 2023 г. се навършват сто години от рождението на световноизвестното сопрано.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *