Според Костадинов влизането в Шенген ще ни задължи да приемаме бежанци

„В замяна на въздушен и воден Шенген България се е съгласила да приеме обратно нелегални емигранти, които вече са минавали през територията ѝ на път за Западна Европа, съгласно Дъблинските разпоредби“, заяви във Варна лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Така, според Костадинов, страната ни ще се превърне в „най-големия бежански лагер в света, в който българите постепенно ще станат малцинство“. Костадинов припомни, че Дъблинските разпоредби отпадат през месец март и ще бъдат заменени от пакт за миграция, който, според него, ще задължи страната ни да приема бежанци.

„И какво ще се случи, ако България влезе в Шенген? Всички тези усилия, които в момента нелегалните емигранти влагат, за да минат през България, оттам през Сърбия, от там през Босна, плащат на хора по веригата за да минават ппез всичките тези държави, няма смисъл да ги прилагат, няма смисъл да харчат толкова пари. Минават границата, отиват в първото село и казват „Предаваме се, моля регистрирайте ни“. България става първа държава“, коментира Костадинов.

Източник: bntnews.bg