Спират движението на тирове над 20 тона в три области в страната при високи температури

До 31 август, от 13.00 до 21.00 ч., при температура над 35 градуса, ще бъде ограничавано движението на тежкотоварни камиони над 20 тона по определени участъци от републиканската пътна мрежа в областите Търговище и Шумен, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Временната организация се налага, за да се минимизират рисковете от деформации на пътната настилка. Забраната не важи за тежкотоварни автомобили, превозващи бързоразвалящи се храни, товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

По време на ограничението тежкотоварните автомобили над 20 тона ще изчакват извън пътното платно на подходящи места, без да пречат на останалите участници в движението, допълват от Пътната агенция.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация.

Директорите на пътни управления следят метеорологичните прогнози и при високи температури, спрямо състоянието на настилките, ще предприемат действия за ограничаване на движението на МПС над 20 тона по определени пътни участъци в конкретната област. Пътните участъци, в които се ще спира движението, могат да се видят тук.

На 21 юли от Агенцията „Пътна инфраструктура“ предупредиха, че до края на юли ограничения на товарни автомобили до 20 тона, при високи температури, ще се налагат и в област Кърджали.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Източник: bntnews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *