Спешна реакция след силно земетресение в Китай

0

О фициалните власти в Китай започнаха спешни действия във вторник след земетресение с магнитуд 5,9, което предизвика силни трусове в северозападната част на страната, съобщиха държавните медии.

Земетресението е станало на дълбочина от 10 км в 23:59 ч. местно време в понеделник (15:59 ч. по Гринуич), по данни на Геоложката служба на САЩ, която ревизира магнитуда в надолу, след като първоначално съобщи за 6,0.

Според информационната агенция Синхуа райони в провинция Гансу, както и в съседната провинция Цинхай, са изпитали силни трусове, като много жители са избягали на улицата след земетресението.

Изпратени са местни служби за управление на извънредни ситуации и пожарни служби, а жертвите и щетите се уточняват, съобщи Синхуа.

По данни на службата земетресението е станало на около 100 км югозападно от столицата на провинцията Ланджоу и е било последвано от няколко по-малки вторични труса.

Земетресенията не са рядкост в страната. През август плитко земетресение с магнитуд 5,4 по Рихтер разтърси Източен Китай, като рани 23 души и срути десетки сгради.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *